Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mikaela ordnar skoljogg för sin lärare: "Blev jätteledsen när jag fick höra om hennes bröstcancer"

På torsdagen är det dags för The pink color run, en skoljoggartävling med ett insamlingsmål om tiotusen kronor till cancerforskning. – En av mina lärare har fått bröstcancer, så jag ville göra något för att stödja henne, säger Mikaela Almroth.

Annons

Mikaela Almroth går i klass 8 på Engelska skolan i Sundsvall. En lärare på skolan har nyligen fått besked om att hon har bröstcancer, och Mikaela kände genast att hon vill göra något. Eftersom skoljoggen var i antågande, kom hon på idén att göra den till en manifestation mot bröstcancer.

Mikaela Almroth går i klass 8 på Engelska skolan i Sundsvall.

– Jag blev jätteledsen när jag fick höra om hennes bröstcancer, så jag satte mig ner och funderade på vad vi kan göra för att stödja henne. Min familj och jag diskuterade och vi kom på några idéer som jag presenterade för min rektor. Han nappade direkt och gav mig de resurser som behövs, vilket var superkul, säger Mikaela.

Idén är att göra en lite färggladare variant av skoljoggen. Eleverna uppmanas att klä sig i rosa för att markera tillhörigheten till Bröstcancerfonden. Loppet går sin vanliga sträcka på fem kilometer över Norra berget för att sedan avslutas i ett rosa moln av färgpulver.

– Skoljoggen har man för att få elever att röra på sig, nu joggar vi för att ge henne stöd. Hon är en jättepeppig och glad person så jag tror att hon är superglad för det här och uppskattar att vi joggar för henne, säger Mikaela.

Målgången kommer att vara uppdelad i två fält. I den ena blir man duschad på mållinjen med Holi powder, ett färgpulver som man blir helt rosa av.

– Rosa är ju symbolen för kamp mot bröstcancer, säger hon.

Mikaela har jobbat hårt med att marknadsföra projektet på sociala medier och affischer på skolan.

Målet är att samla ihop tiotusen kronor till bröstcancerforskning. Det har redan kommit in åtta tusen kronor, så vad slutsumman blir återstår att se i slutet av dagen. För de som vill bidra med en slant har hon öppnat ett swish-konto, men det går även lämna pengar på plats.

– Det kommer att bli jättekul, jag tror att det här kommer att bli en tradition. Det hoppas jag i alla fall, säger Mikaela Almroth entusiastiskt.

Mer läsning

Annons