Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minst blev störst på pallen

/
  • Överst på pallen står lille Sebastian Nordlander. Liten på jorden, men stor på cykeln, kanske man kan säga. I varje fall var han snabbast. Och publiken var entusiastisk, det framgick tydligt att Sebastians körning var ren underhållning. Till vänster på pallen Hugo Bystedt, till höger Simon Frändén.
  • Sebastian Nordlander i full motocrossmundering. Hjälmen ser hemskt tung ut men väger mindre än den ser ut att göra. Än så länge kör han i minsta klassen, 50 kubik. Men med en hel familj engagerad i sporten lär han visa sig bland de stora grabbarna om några år.

Sebastian Nordlander har kört motocross i två år. I går vann hann sin klass överlägset under Njurunda MK:s klubbmästerskap. Fem år gammal.

Annons
Det börjar väl bli dags för mig att lägga av och satsa helt på barnen, säger pappa Peter Nordlander, som också tävlade igår.
Hela familjen är engagerade i åkningen. Pappa, dotter Nellie och sonen Sebastian kör, mamma Lana följer med och tittar på. Och oroar sig.
Jo jag är orolig att något ska hända, säger hon. Motorsport är motorsport. Men det är kul också.
Sebastian själv verkar helt obekymrad vad gäller riskerna. Han körde hämningslöst och varvade flera av konkurrenterna som alla var både större och äldre än han. I hans heat deltog både 50 och 70-kubikare.
Det är roligt, säger han. Och jag är duktig, jag vann idag! Annars är han inte alltför intresserad av att prata med oss, han springer hellre runt och busar med kompisarna.
Hela området vimlar av små och stora motocrosscyklar, och det är inte svårt att lista ut att det barn som vill satsa på motocross måste ha åtminstone en motorintresserad förälder. Släpvagn och minibussar krävs för att frakta alla grejer. Familjen Nordlander tillbringar ungefär fyra dagar i veckan på banan.
Man måste tycka om att vara i garaget också, säger Sebastians pappa Peter. Det är mycket skruvande.
Sebastian har inte börjat meka än, men det kommer kanske. Men med tanke på prestationen under gårdagen kan det tänkas att vi får höra mer talas om honom i framtiden.

Mer läsning

Annons