Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mirakelkatten Molly är frisk igen – efter jättetumör i bröstkorgen

Eva Ödlund och Peter Strömberg märkte att deras katt andades tungt. Det visade sig vara en jättetumör på sex gånger tre centimeter, som satt innanför bröstkorgen. Efter en av de största kattoperationerna någonsin i Sundsvall – är Molly nu frisk igen.

Annons

En frisk Molly, till vänster, tillsammans med matte Eva Ödlund. Till höger är en mer sliten Molly, frisk igen efter en av de största kattoperationerna någonsin i Sundsvall.

För en tid sedan blev samborna Eva Ödlund och Peter Strömberg oroliga för sin katt Molly.

– Det lät mycket när hon andades. Vi funderade. Var det något som fastnat i näsan? Det hade viv arit med om förr, säger Peter.

Men de tog beslutet att lämna in Molly på djursjukhuset. De beslutade att göra en röntgen – och då kom ett otäckt besked.

– Hon hade en jtätestor tumör mellan lungorna och hjärtat. Det var det som gjorde att hon andades så tungt. Den var sex gånger tre centimeter.

Tumören visade sig vara godartad och läkaren tyckte att de skulle pröva att göra en operation.

– Det var bland de största operationerna de gjort på en katt i Sundsvall sa de.

Var ni nervösa?

– Väldigt. Vi visste ju inte om hon skulle orka med alls. Hon är ju en kär familjemedlem som alla andra.

Det var en stor operation. Bröstkorgen öppnades och tumören plockades ut. Efter några dagar kunde Molly lämna djursjukhuset och komma hem.

Då blev hon dålig.

– De misstänkte att hon fick en autoimmun sjukdom (när kroppen angriper sig själv) och hon blev torr om öronen, skorvig, tillbakadragen och hade knölar på hela huden. Hon ville inte ens gå för hon hade så ont i tassarna.

Veterinärerna satte in mediciner och efter sex-sju veckor hände något.

– Hon var så dålig förra lördagen att vi inte trodde att hon skulle klara natten. Vi var så oroliga. Men på söndagen var hon piggare än någonsin. Nu i lördags sprang hon bara ut. Plötsligt kände man igen henne igen.

Nu vill Peter och Eva hylla läkarna som tog hand om dem och Molly under den intensiva tiden.

– De har varit fantastiska. Maria Karlsson som vi har haft, har vi kunnat sms:a mitt i natten och svarat på frågor fast hon varit ledig.

– Det är helt otroligt. Vi har fått tillbaka vår gamla katt.

Mer läsning

Annons