Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänks för flera brott på kort tid

En man som suttit häktad sedan den 26 oktober åtalades i går för grovt rattfylleri, olaga hot och olaga tvång.
Mannen vittnar om en tillvaro i kaos med inslag av hotelser, en oetisk åklagare, en pappa på sjukhus och en styvson som tar bilen utan lov.

Annons
Mannen greps när han körde omkring rattfull i Sundsbruk den 18 oktober. När polisen skulle stoppa honom accelererade han bilen i ett försök att undkomma. När ekipaget hade stannat körde mannen in i polisbilens förardörr när polisen var på väg ut.
Den 31-årige mannen misstänks också för att den 22 oktober ha hotat sin sambo hemma i bostaden i Sundsbruk. Dagen därpå anhölls han av polisen men släpptes efter förhör.
Två dagar senare ska han enligt åtalet ha tvingat sin sambo att lämna ifrån sig ett bankomatkort. Senare på kvällen ringde han till henne och hotade att slå sönder hennes kristallvaser om hon inte kom hem.
Mannen greps på nytt, men den här gången fick han stanna kvar i häktet.
31-åringen nekar till anklagelserna. Han säger att hotet mot sambon egentligen var ett sätt att försöka skydda sig själv och henne eftersom han blivit utsatt för hotelser av en Sundsvallsbo. 31-åringen ville inte att sambon skulle gå ut eftersom den andre mannen kunde komma och ställa till med något.
Bankomatkortet säger han att sambon gav honom frivilligt eftersom hennes son krockskadat hans bil. Meningen var att han skulle ta ut pengar för reparation.
Uppgifterna går starkt i sär och nu blir det upp till domstolen att avgöra vilken version som ska gälla.

Mer läsning

Annons