Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkta inbrottstjuvar greps på McDonalds – efter inbrott på kafé

Ett uppmärksamt vittne larmade polisen när tjuvar var i full färd med ett inbrott hos Café Charm i inre hamnen tidigt på måndagsmorgonen.
De misstänkta gärningsmännen kom dock inte långt efter brottet – utan greps på McDonalds efter en kortare sökinsats.

Annons

Larmet kom in till polisen klockan 04.18.

Ett vittne ska ha hört att en ruta krossades och medans samtalet pågick med polisens operatör såg vittnet två gärningsmän lämna kaféet. Personen kunde ge ett signalement som strax gav napp – inne på McDonalds ett stenkast från kaféet anträffades två personer som stämde in på beskrivningen.

Läs också: Personbil övertänd vid brand i Maj – orsaken oklar

– Vi hade bilar på plats fort, så jag vet inte om de fick kalla fötter och försökte hålla sig undan, säger John Enzinger, befäl vid polisens regionledningscentral.

Duon greps och i samband med det beslagtog polisen verktyg som tros ha använts vid inbrottet.

Det är oklart om de fått med sig något från kafét.

Läs också: Hamnade i bråk om ljudvolymen – greps misstänkt för misshandel mot kvinna

– Det är ingenting som jag vet. I nuläget rubriceras det som stöld genom inbrott, men det är inte överlämnat till förundersökningsledare ännu, säger John Enzinger.

De gripna är män, den ene i 25-årsåldern och den andre i 40-årsåldern, och efter förhör kommer en åklagare besluta om de ska anhållas eller friges.

Även butiken Ljusexperten ska ha haft påhälsning av tjuvar som försökt ta sig in i lokalerna, vilket uppdagades på måndagsmorgonen. Men det är oklart om det finns någon koppling mellan brotten.

– Det finns ett ganska gott utredningsläge som det ser ut nu, säger Peter Vennerbring, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

Mer läsning

Annons