Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modulerna fortfarande tomma på LV5 området

Modulboendet på LV5 området i Sundsvall byggdes för att ge plats åt ensamkommande flyktingbarn. Nu visar det sig att behovet inte längre finns.

Annons

Beslutet om boendet togs sent i höstas förra året. Trycket på kommunerna var stort och tomten ovanför BoKlok–husen var tillgänglig. I november sa socialdirektören på Sundsvalls kommun Silvia Sandin Viberg att problemet inte var att hitta lokaler utan att hitta personal med rätt kompetens för att driva verksamheten.

Bakom taggtrådsstängslet står de tomma modulerna.

Nu visar det sig att det inte blir några ensamkommande flyktingbarn som flyttar in. Anders Lager är förvaltare på Sundsvalls kommuns Drakfastigheter.

– Det behovet finns inte nu. Därför håller socialtjänsten att titta på en annan målgrupp men vilken målgrupp det blir är inte helt klart än, säger han.

Modulerna är färdigbyggda både in- och utvändigt och är klara för inflyttning. I dagsläget är det klart att flera lägenheter kommer att användas som ett evakueringsboende under september till november när ett gruppboende ska renoveras. Anders Lager tror på inflyttning i slutet av juli eller början på augusti för den nya målgruppen.

– Men vilka det blir är inte hundraprocentigt klart ännu.

Sundsvalls Tidning har sökt socialtjänsten utan resultat.

Läs också: Nya modulboenden byggs åt flyktingbarnen

Läs också: Överklagar modulboendet för ensamkommande unga

Mer läsning

Annons