Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Möte om bussförarnas stress

/

En Nobinaförare har hämtats med ambulans och flera av hans kollegor är sjukskrivna för stress. Larmen om busschaufförernas försämrade arbetsvillkor är många. Nu kallar Kommunal i Sundsvall till möte för att ta reda på hur situationen för resten av förarna ser ut.

Annons

I juni övertog Nobina lokaltrafiken i Sundsvall från Kelois. Sedan dess har nya scheman införts. ST har tidigare rapporterat om elvatimmarspass som start­ar klockan fem och bara bryts av raster på omkring 40 minuter och bussar som ska avgå vid samma tidpunkt som avlösningen, som exempel på de nya arbetsvillkoren.

Under veckan hämtades en Nobinaförare med ambulans vid garaget i Gärde.

– Det var stress som låg bakom, säger Ylva Åström, bussförare och ordförande för Kommunals trafiksektion i Västernorrland till Kommunal-Arbetaren.

Tidningen rapporterar att Nobinas arbetsvillkor har fått facket att reagera – och agera.

I morgon onsdag har Ylva Åström kallat till ett möte om hälsa och arbetsmiljö med förarna som arbetar på Sundsvalls tre depåer och medlemmar i Kommunal.

– De ska få fylla i en enkät så att vi verkligen får veta hur man mår. Den kommer att ligga till grund för hur vi går vidare. Vi måste ju göra något fort innan fler faller ihop, säger Ylva Åström till tidningen.

Mer läsning

Annons