Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Motstridiga uppgifter om skolkrapporter

I går berättade ST om gymnasieskolornas bristfälliga rapportering av skolk till CSN. Skvaderns gymnasium hävdar emellertid att flera elever anmälts till CSN.

Annons
Enligt CSN:s statistik är det flera gymnasieskolor som inte rapporterat någon elev för frånvaro under hela föregående läsår. Men enligt rektor på Skvaderns gymnasium har skolan rapporterat fyra elever under den tiden.
ST har tagit del av skolans frånvarorapporter som tydligt visar att flera elever anmälts till CSN både ifjol och året dessförinnan.
Det här är otroligt märkligt, säger Magnus Forss, informationschef på CSN. Inte i någon annan kommun har den här diskussionen uppstått överhuvudtaget.
Under tisdagen ägnade han flera timmars arbete åt att ta reda på vad de motstridiga uppgifterna kan bero på, utan att hitta någon förklaring hos CSN. Men när han får veta att Skvadern har papper på sina frånvaroanmälningar ifrågasätter han inte uppgiften.
Jag är beredd att gå till botten med det här. Om det är något fel i CSN:s system så är det bara bra om vi får det utrett nu så att det inte uppstår problem i fortsättningen.

Mer läsning

Annons