Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nära för första innebandyplanen utomhus

/

Klockarberget blir först i Sundsvall att få en utomhusbana för innebandy. Detta tack vare ett samarbete med Dykets intresseförening.

Annons

Redan till veckan kommer sargen som är köpt från Finland. Om det går att spela redan nästa vecka är däremot mer osäkert.

– Vi kan behöva fixa till underlaget lite, säger Mikael Vågeteg, ordförande för Klockarberget BK.

I dag finns två tennisplaner på Dyket. En av dessa planer ska nu bli innebandyrink.

– Det är efter samtal med Lasse Karlsson på Dyket som idén väcktes. Han vill verkligen utveckla anläggningen och då är detta en del.

I första hand är planen tänkt för spontaninnebandy. Men Mikael Vågeteg utesluter inte att den också framtiden kan användas för en del sommarturneringar.

Det finns en plastmatta som har används för tennisen. Den mattan ska få ligga kvar. När det handlar om matchsituationer så blir det tre utespelare i varje lag plus målvakt.

– Planen är inte fullstor jämfört med planer inomhus. Men det är så här stora utomhusplanerna för innebandy brukar vara.

I södra Sverige är det betydligt vanligare med utomhusrinkar för innebandy. Det arrangeras också nationella och internationella cuper. Och det finns även planer på en sådan i Sundsvall. Då är det tänkt att tre planer ska byggas upp temporärt nere i hamnen. Runt planerna blir det läktare. Redan nu har lag från både Norge och Finland hört av sig och vill komma.

För Dyket blir det ytterligare en attraktion vid sidan av sandstranden, den tempererade 15 meterspoolen, minigolfen och tennisen.

Mer läsning

Annons