Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Näringsförbud hotar Lasse på torget

I torsdags väcktes åtal mot Lasse på torget, och åklagaren yrkar på näringsförbud för honom. Åtalet består av flera delar, där Lars Hallberg och ytterligare en person misstänks för att gemensamt och i samförstånd uppsåtligen ha stuntat i bokföringsskyldigheten i både den enskilda firman de hade och i Sundsvalls Frukt AB.

Annons
Båda misstänks för bokföringsbrott, grovt brott, och försvårande av skattekontroll, men den andra personen har den alternativa åtalsrubriceringen medhjälp till bokföringsbrott.
Dessutom åtalas Lars Hallberg för grovt skattebrott och vårdslös skatteuppgift, medan den andra åtalas för detsamma alternativt medhjälp. Brotten är att betrakta som grova då de pågått systematiskt i stor omattning under lång tid. Bland annat misstänks företaget ha haft parallella bokföringsböcker, och båda två anses ha lämnat felaktiga uppgifter till skattemyndigheten.
ST har tidigare berättat om Skatteverkets krav på Lasse på torget, där de krävt företaget både på inkomstskatt och arbetsgviaravgifter till ett sammanlagt värde av cirka 700 000 kronor.
Lasse har under många år sålt frukt och grönsaker till Sundsvallsborna, både på torget och i en butik på Fredsgatan. Om åklagaren får som hon vill och Lasse döms till näringsförbud kanske det är slut med det nu.

Mer läsning

Annons