Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Närmare 10 miljoner till skolornas integrationsarbete i Sundsvall

Vid gårdagens finansutskott i Sundsvalls kommun beslutade majoriteten att barn- och utbildningsnämnden får ett tillskott på 9,9 miljoner kronor för integrationsarbete och arbetet med nyanlänad elever.

Annons

Sundsvalls kommun har under 2016 fått 42 miljoner kronor beviljat i tillfälligt stöd från staten med anledning av flyktingsituationen. Av dessa har 32,1 miljoner delats ut till barn- och utbildningsnämnden, socialnämnden, kultur- och fritidsnämnden samt Navi.

Läs också: Planen slår fast – skolan drabbas av ekonomisk jättesmäll: "Situationen är oroande"

De sista 9,9 miljoner har nu bestämts ska gå till barn- och utbildningsnämden. Pengarna ska användas för att skapa bättre förutsättningar för arbetet med integration, och för att möta de nyanlända elevernas behov av stöd.

Läs också: Chockbesked för skolan – 88 miljoner back: "Helt oacceptabelt"

– Vårt mål är att alla elever ska klara kunskapsmålen i skolan. Vi ser att en gymnasieexamen eller yrkesexamen spelar stor roll för möjligheterna att få ett jobb och bli en aktiv medborgare. De elever som brottas med utmaningar i språket eller traumatiska upplevelser kan ofta behöva mer stöd för att klara av kunskapsmålen. säger Peder Björk, kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Mer läsning

Annons