Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

- Nästan som ett indianläger vid...

Annons
- Nästan som ett indianläger vid Skälsjöns strand. Här fungerar inga mobiltelefoner och det finns massor av tid för att umgås, spela spel, fiska och paddla kanot. (översiktsbild)

-Vad gör väl lite regn? André Crotto Persson, Alexander Saltin, Astrid Elander, Madeleine Söderberg, Fredrik Dahlin och Ida Löfqvist tar ett dopp i ljummet sjövatten.

-Tungt är det att sätta upp blöta militärtält. Kläderna blir våta, trots paraplyer och regnställ som sällan är alldeles täta. (blött tält)

-Maten smakar extra gott i skogen. Det behövs inga tillsägelser för än kön ringlar sig fram till den stekta falukorven och makaronerna.

-Det behövs varken matbord eller stolar. Maja Söderbergs lunch smakar lika gott på en plasttallrik i gröngräset.

-När det inte finns kylskåp får man ordna ett själva. Klas Lindgren och Simon Lundgren gräver en kylgrop i förråds-tältet.

-Man är aldrig för liten för att kunna hjälpa till. Minstingen Agnes Sällbom och Anna Dahlin surrar ställningen till ett diskbord med träslanor.

-Röken sticker i ögonen på Anders Runebjörk när han steker korven i grilltunnan. Snart ska 35 hungriga ungdomar och vuxna utfodras.


Mer läsning

Annons