Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nolbysatsning skjuts upp ett år

/
  • John Hägglund framför den serveringsbyggnad som Nolby Alpina Skidklubb hade hoppats få helt klart inför den kommande säsongen. Nu skjuts färdigställandet av projektet upp minst ett år.

Det kommer att dröja minst ett år innan Nolby Alpina Skidklubb kan färdigställa sin planerade satsning på att färdigställa severingsbyggnaden. Föreningen har ännu inte fått något besked från länsstyrelsen om bidrag - och dessutom riskerar de bara att få hälften så mycket pengar som de hoppats på.

Annons
Det var 1995 som Nolby SK tog över driften av Nolbybacken, som då legat i \"malpsåe\" under några år.
Ambitionen har hela tiden varit att utveckla anläggningen.
Inför fjolåret byggde man ut sitt \"Café Slalom\", som numera har ett 100-tal sittplatser. Inför den här säsongen var det tänkt att hela det här miljonprojektet skulle slutföras med en förbättrad köksdel och flera handikapptoaletter.
Men ännu har man inte fått något besked om hur det blir med det bidrag på 200 000 kronor de sökt hos länsstyrelsen för att kunna fullfölja satsningen. Till råga på allt har kommunen i sitt yttrande kring bidraget föreslagit att det ska halveras till 100 000 kronor.
Det här gör att vi inte kan förverkliga våra ambitioner inför den här säsongen, som det var tänkt. Men 100 000 i bidrag är ändå en rejäl summa och vi har fortfarande möjligheter att kunna fullfölja utbyggnaden, säger John Hägglund i föreningen.
Nu siktar man i stället in sig på att blir klar inför nästa säsong.
Någon kassakista att hämta resterande 100 000 kronor ur finns inte, men vi får försöka hitta andra vägar, säger John Hägglund.
Nolby Alpina Skidklubb jobbar mycket intimt med Västernorrlands Handikappidrottsförbund och har bland annat utbildade instruktörer för \"Sitski\".
Ett annat profilmärke för utförsåkarklubben i Njurunda är att man under senare år varit först med att inför varje säsong få till en åkbar backe. För två år sedan öppnade man den 23 oktober - samtidigt som Tärnaby.
Vi är redo med våra snökanoner så fort kylan kommer, säger John Hägglund.

Mer läsning

Annons