Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu börjar Trafikgatan ta form – väntas klart till hösten

I mitten av april påbörjades renoveringen av trafikgatan. Mycket av jobbet är nu gjort och en ny, uppfräschad vägsträcka med två rondeller börjar att ta form.

Annons

Kringliggande vägar runt E4 i Skönsberg belastades hårt under det två och ett halvt år långa bygget av Sundsvallsbron och den nya infarten till centrum.

Läs också: Nu inleds upprustningen

Läs också: Nu inleds upprustningen på Trafikgatan – begränsad framkomlighet ...

Två rondeller, en vid Skönsbergsbron och den andra vid Medborgarbron, kommer att göra att trafiken flyter på bättre. Just nu är det lite stökigt, gångtrafikanter och cyklister får finna sig i att det dammar lite extra.

– Vi hoppas kunna lägga första lagret av asfalt om 3 veckor, det sista slitlagret lägger vi i slutet av september, säger Mikael Johansson, projektledare på gatuavdelningen.

Mikael Johansson, projektledare på gatuavdelningen, stadsbyggnadskontoret

Trafikgatan gör skäl för namnet, trycket på trafiken är högt och har stundtals varit besvärlig på arbetsplatsen. Många bilister har dålig förståelse för att det blir lite stökigt under en byggperioden.

– Det är lite jobbigt ibland, jag har sett bilister som kört 70-80 kilometer i timmen på den här sträckan. Vissa kör slalom mellan farthindren, andra hytter med näven och tutar. Bilisterna tycker säkert att det är jobbigt när de passerar här, men tänk på oss som måste jobba här hela dagarna, säger Håkan Larsson, arbetsledare på Svevia.

Jacek Jaros och Daniel Romjko kommer från en stenfirma i skånska Vislöv. De är vana stenläggare och har tidigare jobbat med cirkulationsplatser i broprojektet. Stenarna kapas med en kraftig motorkap och med långa tänger lyfter de för hand varje sten på plats under noggrann mätning och invägning.

Jacek Jaros och Daniel Romjko lyfter kantstenarna på plats med tänger och starka händer.

En förbipasserande cyklist tycker det är idiotiskt att man gjort cirkulationsplatsen så smal att bussarna knappt kommer igenom.

– Under arbetet är det lite smalare i rondellen, men när allt är klart kommer det inte kännas trångt, bussar kommer runt utan problem, säger Håkan Larsson.

Hela arbetet väntas vara klart i oktober.

Kantstenarna kapas med en rejäl motorkap.

Trafikgatan och Bjälkvägen ska nu återigen bli sammankopplade.

Mer läsning