Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu startar rivningen – gamla simhallen snart ett minne blott

Efter många turer och förseningar – nu ska gamla simhallsbyggnaden rivas. På torsdag morgon börjar demoleringen som för grannen Himlabadet kan innebära en del buller och störningar. "Vi kommer att ha en dialog och styra arbetet efter deras verksamhet", säger Anna Rydén, byggprojektledare på Drakfastigheter.

Annons

Klockan 10.00 på torsdagen ska rivningsarbetet av simhallsbyggnaden starta. Under sommaren har invändig rivning pågått men nu ska det återstående yttre skalet bort.

– Vi kommer att börja i det nordöstra hörnet mot Emhart och arbeta oss inåt, säger Anna Rydén.

Läs mer: Beskedet: Ny simhall 2018 – klarar inte tävlingskraven

Rivningen beräknas pågå under sex veckor och innebär vissa utmaningar – väggarna är höga och bassängen samtidigt djup – och dessutom ska delar av grundkontruktionen behållas. Det handlar om bärande väggar i bassängkanten som sedan ska fungera som upplag för nya väggar och själva pålkontruktionen i marken.

– Svårigheten är att inte skada de delar som ska vara kvar, säger Anna Rydén.

Den gamla simhallsbyggnaden ska rivas. På torsdagen startar arbetet som väntas pågå under sex veckor.

Arbetet med rivningen, som ska pågå mellan omkring klockan 07.00 och 19.00 på vardagar, kommer att orsaka en hel del buller i området, men enligt Anna Rydén ska de mest högljudda momenten inte pågå under kvällarna.

– Tyvärr kommer det att innebära buller, det är svårt att få ner huset annars, säger Anna Rydén.

Men med Himlabadet, som ligger i princip vägg i vägg med byggplatsen, kommer en nära dialog att hållas.

– Vi kommer att styra rivningen utifrån deras verksamhet, säger Anna Rydén.

Läs mer: Då rivs gamla simhallen i Sundsvall: "Skönt att komma i gång"

Rivningsprojektet skulle ha startat redan i april i fjol men stoppades då offerten gjorde nya simhallsbygget dyrare än planerat. Men under sommaren har arbetet äntligen kommit igång – kantat av vissa oförutsedda problem.

– Det har varit en hel del asbest invändigt så det har behövts mycket sanering. De som arbetar på platsen har fått göra mer invändig sortering än väntat, säger Anna Rydén.

Men nu ska till slut den gamla byggnaden rivas och när allt är klart startar nästa fas – att bygga upp Sundsvalls nya simhall. Det arbetet ska pågå under hösten/vintern och beräknas vara färdigt i början av 2018.

■ ■ För mer nyheter om Sundsvall, klicka här – och följ ST.nu på Facebook.

Mer läsning