Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu väntas sista studentfesten på Oscar: "Ingen anledning till oro, det finns en färdig plan"

/
  • Dj Jocke Sandström har spelat på så många studentfester att han har tappat räkningen.

Traditionsenligt är studentfesterna på Oscar Matsal & Bar.
I år är det även sista studentfirande i lokalen vid Vängåvan och festfixare Måns Jeppsson har redan en färdig plan för nästa år.

Annons

Tre år är till ända för de blivande studenterna och till veckan väntas tre kvällars party för den som orkar.

Under årets slutfester kommer dj Jocke Sandström som vanligt att regera i nattklubben.

– Studentfest brukar betyda ganska mycket svensk musik och väldigt mycket party och nostalgi, säger han.

Studentfester förknippas också väldigt mycket med allsång.

– En gång i timmen i brukar det önskas "Jag har tagit studenten", säger den luttrade dj:n som inte kan hålla räkningen på hur många studentfester han varit med om.

När Jocke Sandström pratar om nostalgi menar han modern nostalgi, musik som har varit i fokus de tre åren som årets studenter har gått på gymnasiet.

– Även nyare musik med till exempel Hov1, Tjuvjakt, Fricky och Jireel blandat med stora äldre danshits. I år kommer det nog även att spelas en hel del Avicii, säger han.

Hur var din egen studentfest?

– På min tid var studentfesterna på Folkets park och det starkaste som såldes i baren var folköl, så det var mycket spring ut i skogen utanför vad jag minns. Jag spelade i alla fall inte den kvällen.

Måns Jeppsson är spindeln i nätet för studentfesterna och fixar med allt från mösspåtagning och studentbal till slutfesterna.

– Nu väntar Studentfinalen med party i tre kvällar med fullt ställ. Dj Sandström står för klubben på stora dansgolvet och dj Simon Eriksson spelar lite softare i loungen ut mot uteserveringen, säger Måns Jeppsson.

Hur ska studenterna förbereda sig för slutfesterna?

– Var ute i tid, det kommer att bli kö. Varannan vatten är också bra, det är ju roligt om man kommer ihåg sin student. Visa omtanke och passa på att ha roligt!

Årets studentfester kommer blir den sista för Oscar Matsal och Bar, i september tar Elite Hotel Knaust över verksamheten i lokalerna på Bankgatan.

Ulrika Widmark Norberg, hotelldirektör på Elite Hotel Knaust har sagt till Sundsvalls Tidning att nattklubben som har funnits sedan 1964 nu försvinner.

Var kommer 2019 års studenter att ha sin avslutningsfest?

– Ingen anledning till oro. Det finns en färdig plan och jag lovar att berätta så snart årets student är färdig som vi har fullt fokus på just nu, säger Måns Jeppsson.

Mer läsning

Annons