Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu visas Sundsvalls luftkvalitet på skärm

Sundsvalls luftkvalitet kan nu följas via en skärm på Stenstan visitor center. Den nya interaktiva skärmen ger också tips på vad som kan göras för att förbättra luften.

Annons

Läs också: Så ska Stenstan förbättra luften

Luftföroreningarna har länge varit höga i Sundsvall och kommunen har därför under lång tid mätt luftpartiklar och kväveoxid vid två mätstationer i stan. Nu har kommunen och Mittuniversitetet arbetat tillsammans för att hitta nya metoder att mäta och synliggöra luftkvaliteten i Sundsvall.

I dag avtäcks en ny interaktiv skärm på Stenstan visitor center, där ses aktuell luftkvalitet och hur den förhåller sig till kommunens miljömål och krav. Förändringar över tid går också att följa på skärmen och tips på hur man själv kan påverka luften i Sundsvall.

Målen med att göra luftkvaliteten synlig är att väcka opinion om miljöfrågor och få Sundsvallsborna att agera miljösmart men också att studera hur visualiseringen av luftkvaliteten påverkar intresset för Sundsvalls miljö.

Arbetet är en del i kommunens ansträngningar för att minska halterna av luftföroreningar, en viktig del i det arbetet är att få fler att gå, cykla eller åka buss i stället för att köra bil.

Läs också: Beskedet: Gamla E4 i Sundsvall blir stadsgata – två körfält försvinner

Mer läsning

Annons