Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny bullerchock på Sundsvalls sjukhus

I tisdags kväll var det dags igen. Byggarbetare på Sundsvalls sjukhus bilade en avloppsbrunn fram till klockan halv elva på kvällen. — Det var hemskt, säger nyopererade Heidi Jonsson på ortopedavdelning 34B.

Annons
Byggfirman tycks ha varit fullständigt obekymrad om tidigare bullerlarm på sjukhuset. Hela kvällen hördes bullret från bilningsmaskinen.
Heidi Jonsson har opererat benet och kan inte lämna sin säng.
Jag frågade sköterskorna men ingen visste vad det var frågan om. Man är inte precis i form för sånt här när man är nyss opererad, säger hon.
Inte heller kanslichefen Torbjörn Ohlsson på sjukhuset, en av de ansvariga för ombyggnaderna, känner till bullerchocken på tisdag kväll när ST ringer.
Det måste jag kontrollera. Det får inte förekomma något buller alls kvällstid, arbetet ska sluta strax före fyra, säger han.
Något senare bekräftar Ohlson det som Heidi Jonsson berättat.
Det här är fullständigt oacceptabelt. Om vi fått en förvarning hade vi stoppat arbetet och lagt på en annan tid, säger han.
Enligt Ohlsson rör det sig om en mindre ombyggnad för en hudvårdsavdelning i entréplanet i den norra delen av sjukhuset. Arbetet görs av en entreprenadfirma på uppdrag av Landstingsfastigheter.
De säger att de var tvungna att snabbt ta upp en ny avloppsbrunn. Varför vet jag inte. Men jag har fått löfte att det inte ska ske igen, säger Ohlson.

Mer läsning

Annons