Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya krögare i Galtström – här är deras planer för restaurangen

/

Med lokala råvaror och en renovering av menyn som de själva kallar förbättring förbereder de sig nu inför sommarsäsongen. Galtströms café och restaurang har fått nya krögare och de planerar att sätta sin egen prägel på stället.

Annons

– Vällagad mat med mycket känsla. Det är grunden för oss, säger Tommy Forsgren.

Han har tillsammans med sin son Michael Forsgren tagit över Galtströms café och restaurang. De driver sedan tidigare restaurangen vid Öjestrand golfclub och nu ser de fram emot sin nya utmaning.

– Vi har ju en ambition att göra det här stället så bra som bara möjligt. Det är ju en fantastisk plats med en underbar miljö, och en meny som redan är bra, men som vi kan fortsätta att utveckla, säger Tommy Forsgren.

– Samtidigt vill vi ta tillvara på och bevara känslan här ute. Vi vill behålla den familjära miljön som finns här, säger Michael Forsgren.

En del förändringar har redan gjorts, och även om de vill bevara det traditionella, så vill de också ta fram något nytt för Galtström. Vissa klassiker på restaurangen har fått nya tillbehör och andra har ändrats helt. Potatismoset har kryddats med västerbottenost och strömmingen har fått ett nytt stuk med en ny kryddning och panering.

– Det gamla hederliga finns kvar, men på ett fräscht och modernt sätt och med en norrländsk känsla, säger Michael Forsgren.

För dig som loggar in: Välj ett lyckligare liv: Nyttig frukost och yinyoga är systrarnas framgångsrecept

Strömming, lax, kantareller och ren finns att hitta på menyn, och att välja lokala leverantörer och råvaror i så stor utsträckning som möjligt har varit en självklarhet för duon. Allt ifrån glasstillverkare till fiskleverantör, och inte bara för miljön.

– Det är ju ett miljötänk, att maten ska åka över hela landet eller ännu längre är bara dumt. Men sen är det för att främja det lokala också, de som finns i vårt närområde. Och så naturligtvis för att det finns väldigt mycket bra varor här, säger Tommy Forsgren.

För dig som loggar in: Här är sommarpärlorna mellan Dalälven och Örnsköldsvik – med fokus på vackra Medelpad

Sitt koncept har de arbetat fram tillsammans, och Michael Forsgren tror att åren de har arbetat tillsammans tidigare har spelat en stor roll för deras samarbete.

– Vi har ett väldigt bra samtal, jag och min far. Vi har hittat en bra balans så att vi kan bolla idéer, pusha varandra och förbättra vårt koncept hela tiden. Och så är det väldigt roligt, och det är ju huvudsaken, säger han.

Mer läsning