Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya problem för Södermalms skola – läxas upp av skyddsombuden

Södermalms skola har stora problem med luften och ska genomgå stora renoveringar. Men planen för arbetsmiljön sågas nu av skyddsombuden.

Annons

Läs också: Skola i Sundsvall ska byggas om – tvingas stänga i ett helt läsår

Södermalms skola får bakläxa av skyddsombuden.

Eleverna och personalen på Södermalmsskolan har under flera års tid haft problem med ventilationen, luft, smuts och damm.

Skyddsombuden har begärt en tidsplan för när ventilationssystemet och den nya entrén, som ska förbättra innemiljön, ska vara klara.

De har också önskat en handlingsplan för att säkerställa att miljön är tillräckligt bra, hela vägen tills renoveringarna är klara.

Det kravet skickades till skoldirektör Lars Karlstrand 25 april. Sedan dess har svaret skjutits upp och till slut kom beskedet att "tidsplanen för ventilationsarbetet är att detta startar direkt efter terminsslut", ihop med enkätsvar om hälsan på skolan.

Läs också: Luftproblemen fortfarande ett mysterium – Södermalms skola kan byggas om för miljonbelopp

Men skyddsombuden underkänner svaren.

"Vi som huvudskyddsombud bedömer att arbetsgivarens svar inte räcker", skriver de. De saknar fortfarande handlingsplan för personalens och elevernas fysiska arbetsmiljö, menar de. De tycker också att kartläggningen över hälsan är för dålig och begär ett föreläggande eller förbud från Arbetsmiljöverket.

Vi har varit i kontakt med skoldirektör Lars Karlstrand under helgen.

– Det här kan jag inte kommentera än. Det har ännu inte ärendelagts på mig och jag måste titta på det på måndag, säger han.

Läs också: Mystisk snuva på Lucksta skola – eleverna kan få undervisning utomhus

Mer läsning

Annons