Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt kafé öppnar på Storgatan – slår upp dörrarna i augusti

Studentkåren öppnar eget kafé vid Storgatan. Kaféet kommer vara öppet för alla – men med billigare priser för studenter.
– Så fort pengar finns så kommer vi även starta upp en lunchservering, säger Christian Hansson, vd på Sundsvalls studenters kårhus.

Annons

Vid flytten till sina nya lokaler intill Mittuniversitetets campus, så passar kårhuset på och utöka sin verksamhet med att ha öppet även på dagtid. Det är ett beslut som är fattat tillsammans mellan Sundsvalls kommun och Studentkåren i Sundsvall. Det har gett studentkåren möjlighet att utöka sin verksamhet och öppna ett kafé.

– Vi tror att det kommer att vara väldigt uppskattat av studenterna att ha ett ställe intill universitetet att gå till, säger Christian Hansson.

Byggnationen pågår för fullt i huset där nya kårhuset ska ta platts.

Kaféet kommer vara öppet för alla – men med subventionerade priser för studenter. För att få en kvalitetshöjning som kårmedlemmarna har önskat, så kommer de att anställa en driftansvarig. Hen kommer att ha hand om en stor del av verksamheten som nu sköts ideellt. Planer finns även att gå steget längre och att starta en lunchrestaurang med enbart anställd personal.

– Så fort som pengar finns så kommer vi starta upp en lunchservering. Vi vill få igång den så fort som möjligt, säger Christian Hansson.

Christian Hansson poängterar att studenterna alltid kommer att vara i fokus.

– Vi har sett att vid andra universitet där kårens funktion har övergått till en mer kommersiell verksamhet, att studenterna inte längre har känt sig lika välkomna. Men vi vill skapa ett naturligt ställe för studenterna att kunna mötas på med studentfokus, säger Christian Hansson.

Grönborg på hörnet som kaféet kommer att heta, kommer att drivas av Sundsvalls studenters kårhus vilket är ett aktiebolag som ägs av studentkåren i Sundsvall.

Kaféet är planerat att öppna i månadsskiftet augusti-september.

Reza Moossari och Christian Hansson står framför byggandet där kaféet kommer att öppna.

Mer läsning