Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyttig framtid för kiosk

/
  • Michael och Lena Edlundh brinner för hembygden och ser fram emot att driva kiosken på Dyket i sommar.
  • Simklubben har sagt ifrån sig driften av kiosken på Dyket. Nu tar makarna Edlundh från Njurundabommen över.

Till sommaren kommer kiosken på Dyket att byta skepnad.
Michael och Lena Edlundh från Njurundabommen tar över driften och de satsar på närproducerat och nyttigt.

Annons

De har båda vuxit upp i företagarfamiljer och genom åren drivit allt från blomsterhandel till pappershandel och glasskiosker. I nuläget har de cateringfirman Naturliga köket som satsar på nyttig och närproducerad kost. Konceptet kommer även att genomsyra deras senaste satsning – kiosken på Dyket i Njurunda.

– Jag läste i tidningen att simklubben sagt ifrån sig kioskdriften och skyndade mig att kontakta Dykets Intresseförening. Jag talade om att jag vill ta över och på den vägen är det, säger Michael Edlundh.

Makarna planerar att ha öppet hela säsongen.

– Det är bara fantasin och vädret som kan sätta gränser. Vi tror på det här och brinner för bygden. Vi kommer att servera nyttiga mackor, pizzabullar och piroger. Just nu tittar vi efter ekologiskt godis och läsken köper vi från Vasa bryggeri som finns på orten. Kanske blir det även så att vi säljer lunchlådor, det mesta kommer att vara hemgjort.

Kiosken kommer att öppna samtidigt som badet och tanken är att ha öppet mellan 9 och 21.

– Det ingår att sköta golfen och lite annat också, men i nuläget handlar det om att städa och ställa i ordning allting. Kanske blir det lite nya bord och stolar. Vi ser fram emot en härlig sommar med simskola, badväder och förhoppningsvis blir det en del kringaktiviteter – varför inte koncerter med lokala förmågor på scenen, säger Michael Edlundh.

Annons