Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omstridda bilträffar åter till Birsta

/
  • Fredrik Hallstensson från Mediamarkt i Birsta upplåter gärna sin parkering till en bilträff.
  • Fredrik Hallstensson från Mediamarkt i Birsta upplåter gärna sin parkering till en bilträff.
  • Bilder från tidigare träff i ett parkeringshus i Birsta.

Den lokala föreningen Stance of Sweden arrangerar sin första bilträff den 23 maj. Trots tidigare klagomål i området får den hållas i Birsta.
– Det finns ett behov av att träffas och vi måste ta ansvar som vuxna, menar Mediamarkts chef Fredrik Hallstensson som upplåter sin parkeringsyta till träffen.

Annons

Parkeringarna i Birsta har under flera år varit målet för bil- och motorintresserad ungdom. Lika länge har klagomål framförts från handlare och närboende som varit missnöjda med oljud och skadegörelse i området. Den 23 maj arrangeras Stance of Sweden´s Startup Meet på parkeringsplatsen utanför Mediamarkt i den södra delen av Birsta.

– Folk har alltid klagat på ungdomar som vill samlas och umgås, oavsett var eller med vad de håller på med, säger Fredrik Hallstensson från Mediamarkt.

Han påpekar att området i Birsta är lämpligt för olika motorrelaterade aktiviteter med tanke på att det finns få boende i närheten, men har samtidigt förståelse att andra handlare kanske är missnöjda.

– Det är klart att det borde finnas ett annat område men om vi samarbetar i hela Birsta kan vi ha få fördelar av träffen allihop. Det viktigaste är förhindra buskörningen men är vi mer kreativa finns det alltid lösningar. Det kommer an på oss som vuxna att ställa upp för ungdomarna, förklarar Fredrik Hallstensson.

Tidigare bilträffar i Birsta har varit spontana och utan tillstånd men nu hoppas både arrangörer och p-platsens ägare att det blir en ordnad bilutställning i första hand.

– Jag har varit här ute ett antal lördagar och träffat de som anses vara farliga ungdomar. Det stämmer ju inte så jag räknar med att komma ut även denna gång. De allra flesta är helt vanliga ungdomar med behov av att träffas, och är hur goa och trevliga som helst.

Mer läsning