Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oppositionrådet kräver Messing på besked

Olyckorna på E14 mellan Töva och Skallböle på senare tid har fått oppositionsrådet Lars Persson (fp) att agera. Partiet väcker nu frågan om när regeringen planerar att avsätta pengar till en upprustning av sträckan hos ansvarig minister Ulrica Messing

Annons
Det fanns både planer och pengar avsatta för att bygga en fyrfilig väg med mitträcken på E14 mellan Sundsvall och Matfors. Men när regeringen i november 2004 beslutade att förbättra infrastrukturen i Trollhättan fick satsningen på E14 stryka på foten.
Det har hänt alltför ofta att regeringen tar pengar från Sundsvall och lägger dem någon annanstans, säger Lars Persson.
Som ST berättade i dag har det på sex veckor inträffat sju trafikolyckor på E14 mellan Töva och Skallböle. Oppositionsrådet i Sundsvall anser att det visar att regeringen gjorde fel när de stoppade upprustningen av vägavsnittet. Nu kräver han svar från infrastrukturminister Ulrica Messing om vad regeringen planerar att göra åt den olycksdrabbade vägsträckan.
Jag har pratat med vår riksdagsledamot Solveig Hellqvist, som kommer att ställa frågan till ansvarig minister.
Och Lars Persson hoppas att olyckorna får regeringen på andra tankar så att den omgående anslår pengar till en upprustning av vägavsnittet.
Jag hoppas att vägen är åtgärdad redan nästa vinter.
En lastbilschaufför, som kör E14 mellan Sundsvall och Ånge varje dag, säger till ST att bilisternas egna ansvar lätt försvinner i diskussionen.
Fram tills vi har en väg med mitträcken gäller det att förarna anpassar farten efter verkligheten, säger han.

Mer läsning

Annons