Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överläkare riskerar varning

Överläkaren Katri Andersson sa till Sundsvalls Tidning att sjukhusdirektören Rolf Forsström ljög. Nu riskerar hon en varning från sjukhusledningen.

Annons
Det var i början av mars som Katri Andersson sa att sjukhusdirektören ljög. Det handlade om att han sagt att det funnits en beredskap för att patienter på avdelning 23 skulle flyttas för att de inte skulle behöva lida av bullret vid en ombyggnation.
Jag ångrar absolut inte mitt uttalande. Det är en hederssak för mig att markera om något är fel och stå för det jag sagt, säger hon.
Hon reagerade starkt på att patienter som låg för döden på avdelningen fick sluta sina dagar i buller från byggarbetsplatsen på sjukhuset.
Det var en fullständigt outhärdlig situation och det fanns ingen beredskap, säger Katri Andersson.
Nu riskerar hon en varning för att hon sagt att sjukhusdirektören ljugit.
I tisdags informerades jag om att jag kunde få en varning och det gör mig förbannad. Det är en yttrandefrihets- och demokratifråga när man hindrar människor från att uttala sig till pressen. Samtidigt är jag sorgsen över att den offentliga sektorn blivit så repressiv att man inte får säga vad man tycker, säger hon.
Nu höjs röster i protest mot Rolf Forsströms agerande. Men han ser inte att varningen skulle kunna inskränka yttrande- och meddelarfriheten.
Jag skulle vara den sista som inskränker yttrandefriheten. Men det här handlar om att Katri Andersson anklagat mig för lögner, det har inte med yttrandefriheten att göra, säger han till Sundsvalls Tidning.
Nästa vecka ska ett möte hållas mellan sjukhusledningen, facket och Katri Andersson där utfärdandet av en officiell varning ska diskuteras.

Mer läsning

Annons