Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Påskyra i Stenstan

/
  • De långa påskkärringarna från Cirkus Elvira, Anna Stickler och Ebba Tellberg, roade barnen på den årliga påskparaden i Stenstan på skärtorsdagen.
  • Syskonen Thelma och Thilde Ridderheim tyckte att de långa påskkärringarna var lite läskiga.
  • Izabelle Svensson, spindelman och påskkärring och Amie Sarr, som var påskkärring för första gången.
  • Karin Eriksson guidade till Blåkulla.
  • Linnea Sundberg passade på att bättra på sin ansiktsmålning.

Många barn och föräldrar deltog i den årliga påskparaden i Stenstan på skärtorsdagen. Clownen Daff-Daff och Cirkus Elvira ledde paraden till Blåkulla, som ligger på Stora torget, för den som inte visste.

Annons

Vid 15-tiden hade ett 50-tal barn samlats vid Kulturmagasinet för att gå den årliga påskparaden Storgatan upp mot Stora torget. Längst fram leddes paraden av medlemmar ur Cirkus Elvira, Clownen Daff-Daff, för dagen iklädd i en höna-kostym, flankerad av två väldigt långa påskkärringar på styltor, Anna Stickler och Ebba Tellberg.

– De var lite läskiga, de var så himla långa, säger Thelma Ridderheim, 7, som också tyckte att Daff-Daff var duktig och hade rolig dräkt.

– Jag försökte hålla i kvasten, säger 3,5-åriga Amie Sarr. Hon var påskkärring för första gången och drog i en av de styltförsedda påskkärringarnas långa kvast.

Väl framme vid Stora torget bjöd påskharar och kycklingar på godis ur sina korgar även om en del barn redan smakat sötsaker.

– Jag har ätit godis, ett påskägg. Nu ska vi titta på clownen Daff-Daff, säger Marem, Niang, 7 år som gått i påskparaden förut.

Påskparaden är ett led i handlarföreningen Stenstans satsning för att skapa liv och rörelse i Stenstan, i samarbete med fastighetsägarna Diös och Norrporten. Anna Frisk är samordnare för påskparaden tog emot på Blåkulla, ett tält uppsatt på scenen vid Stora torget. Där kunde barnen bättra på sitt smink med hjälp av en ansiktsmålare och tävla i att gissa antalet ägg i en burk.

– Här har vi också en kvastparkering så att påskkärringarna kan sätta sig ner i lugn och ro och ta en kopp kaffe utan att ha kvasten bredvid sig, säger Anna Frisk, som själv inte är utklädd.

– Vi hade bara tre kycklingdräkter, säger Anna Frisk och skrattar.

Mer läsning