Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peder Björk (S) om chefsduon som får gå: ’’Jag står bakom det här beslutet’’

På onsdagseftermiddagen informerades kommunstyrelsen om att chefen för service- och teknikförvaltningen på Sundsvalls kommun och Drakfastigheters chef får lämna sina uppdrag hos kommunen med omedelbar verkan. Kommunstyrelsens ordförande Peder Björk (S) var en av dem som fick ta del av beslutet.

Annons

Daniel Lundberg och Magnus Fridell får lämna sina tjänster.

Hur kommer det sig att Magnus Fridell och Daniel Lundberg får lämna sina tjänster?

– Kommundirektören har gjort bedömningen att vi från kommunledning inte har förtroende för dem länge. Jag tycker att det är bra att vi gör den här förändringen efter de fördröjningaroch fördyrningar som har varit. Jag står bakom det här beslutet som kommundirektören har fattat och jag delar hans bedömning i det här, säger Peder Björk (S), kommunstyrelsens ordförande.

I informationen som kommunen har gått ut med nämner man avsteg från interna upphandlingsregler och lagen om offentlig upphandling som en anledning till beslutet, vad innebär det?

– Det är en fråga som man får ställa till kommundirektören om detaljerna i detta. Men det har tidigare varit problem med att man inte följt de delegationsordningar som finns.

Vad är det för polisanmälan som Sundsvalls kommun har lämnat in i dag?

– Jag har ingen kommentar om det. Den information jag har fått har jag fått av kommundirektören. Det jag vet är att polisanmälan rör service- och teknikförvaltningen, säger Peder Björk.

Peder Björk kan inte heller kommentera om det finns en koppling mellan cheferna och den polisanmälan som ska vara upprättad eller varför kommunen väljer att gå ut med informationen i samma veva om det inte finns ett samband.

Har du fortsatt förtroende för Magnus Fridell och Daniel Lundberg?

– Jag delar som sagt kommundirektörens bedömning i frågan, säger Peder Björk.

Hur ser du på att de fortsätter att jobba inom kommunen?

– Det är upp till kommundirektören att avgöra och är en senare fråga att hantera. Det som händer är att de förlorar sina uppdrag, men behåller sin grundanställning hos kommunen. Jag vet inte om de kommer att fortsätta jobba här. Det får bestämmas i dialog mellan kommundirektören och de berörda personerna, säger Peder Björk.

Mer läsning

Annons