Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pensionär bestals av hemvårdareAngivaren "tvingas" sluta inom hemtjänsten

De råder oro inom en av Sundsvalls hemtjänstgrupper efter en stöld ur en pensionärs förråd. När en hemvårdare angav sin arbetskamrat tog gruppmedlemmarna parti för var sin kollega. Nu känner sig \"tjallaren\" tvingad att sluta.

Annons
Den utsatta pensionären vårdades på annat håll när två hemvårdare tog sin in i hennes förråd. Enligt en av dem var arbetskamratens syfte att ta en Baden Baden-stol som hon visste förvarades i förrådet. På kvällen drabbades medarbetaren av ånger och berättade vad som skett för några kollegor. Områdeschefen fick vetskap om stölden och ska enligt uppgift ha tyckt att det var rådigt gjort att hemvårdaren berättade om stölden.
Nu utpekas jag som en tjallare och eftersom jag är extraanställd säger min chef att det blir svårt för mig att arbeta kvar. Några av de andra i gruppen har vänt sig mot mig och kvinnan som tog stolen kan ha facket bakom sig eftersom hon själv är fackligt aktiv, säger kvinnan.
I går hade angivaren lämnat ifrån sig sina nycklar, medan kvinnan som hon utpekar som initiativtagare till stölden fortfarande är i tjänst.
När det gäller vad som hände i förrådet står ord mot ord. De båda hemvårdarna som var med har lämnat olika förklaringar. Kvinnan som ska ha tagit initiativ till stölden ska enligt angivaren ha tänkt ta stolen för eget bruk men hon ska senare ha uppgett att hennes avsikt var att placera den utanför hemtjänstpersonalens gemensamma lokaler.
Men när vi var i förrådet sa hon att hon även skulle ta en annan möbelgrupp som stod där eftersom kvinnan som äger den ändå inte har användning för gruppen, säger den extraanställde.
Ingegerd Nordin arbetar som chef inom hemtjänsten i Sundsvall. Enligt henne får personalen självklart inte stjäla något från pensionärerna de besöker.
Egentligen kommenterar jag inte personalärenden offentligt, men det jag kan säga är att det pågår diskussioner med facket. Vi håller på att utreda vilka arbetsrättsliga åtgärder som kan bli aktuella, säger hon.
Stölden ska ha skett under förra veckan och Baden Baden-stolen ska ha lämnats tillbaka under den gångna helgen.

Mer läsning

Annons