Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pianon ställs ut i Sundsvalls parker– för vem som helst att spela på

Sundsvalls grönområden längs Selångersån ska bli mer musikaliska.
Kommunen placerar nämligen ut tre stycken pianon ute i det fria – som vem som helst, musikalisk eller omusikalisk, kan spela en trudelutt på.

Annons

Under tisdagen kommer de tre pianona att invigas med konstworkshop. Därefter är det fritt fram för vem som helst att visa sin musikaliska talang och spela något vackert.

Idén kommer ursprungligen från den brittiska konstnären Luke Jerram och har sedan spridit sig över världen, skriver Sundsvalls kommun i ett pressmeddelande. Kommunens tanke med utplacerandet är att skapa mötesplatser för spontant kultur samt öka tillgängligheten och närheten till kulturaktiviteter.

Pianona kommer att placeras vid Norrmalmsbron, Thulebron och Storbron och döps efter broarna till Norrmalmspianot, Thulepianot och Storpianot. Instrumenten är skänkta till kommunen av privatpersoner och kommer att stå på plats under hela sommaren.

Invigningen sker klockan 14.00 på tisdagen och förutom konstworkshop lockar kommunen med fika och musik av Sundsvalls gatuartister.

Pianon finns redan utplacerade i andra städer i världen, bland annat här i New York, USA, där Phoebe Pu, 4 år, provspelar.

FLER NYHETER:

Man hittades knivdödad i Stöde - i dag meddelas domen

För Plus-kunder: 150 anmälningar till husen vid Tomtegränd – och så här kommer de att se ut

Insändare: Sundsvall otillgänglig för besökare – tvingades ställa mig utanför parkeringen, betalade p-avgift men fick böter

För Plus-kunder: Lista: Bästa tipsen på hur du ska hitta ett jobb efter studenten

Mer läsning

Annons