Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pinheiro (S): "Nilsson går de privata intressenas ärenden"

Elin Nilsson (M) hävdar att majoriteten använder Drakfastigheter som alibi för politisk styrning. Ett utspel som möts med förvåning. "Jag blir mer och mer konfunderad över vad hon hittar på", säger João Pinheiro (S), ordförande i Barn- och utbildningsnämnden.

Annons

I det pressmeddelande Elin Nilsson skickade ut under fredagsmorgonen hävdar hon att Sundsvalls kommun betalar enorma summor för lokaler de inte använder och att de istället borde agera som ett företag. Det vill säga sälja fastigheterna och sedan hyra enbart exat det antal fastigheter som behövs.

Elin Nilsson sitter som oppositionsledare i Barn- och utbildningsnämnden. Ordförande är João Pinheiro. Att sälja fastigheterna och sedan hyra dem är inget som rimmar bra i Pinheiros öron.

– Som vanligt står Elin Nilsson på den privata sidan, för deras intressen. Det är likadant när det gäller friskolor. Vi är huvudman för den kommunala skolan och vi ska hitta lösningar som är så bra för kommunen sommöjligt. Vårt uppdrag är inte att hitta lösningar som gynnar andra aktörer, säger Pinheiro och fortsätter:

– Jag tycker hon går de privata intressenas ärenden, och det tycker jag inte är ansvarsfullt.

Läs mer: Kommunen ändrar sig om Ankarsviks skola – öppnar till hösten igen

João Pinheiro (S), ordförande i Barn- och utbildningsnämnden.

Läs mer: Elin Nilsson (M): "Drakfastigheter används som alibi för politisk styrning"

Enligt Nilsson används Drakfastigheter av majoriteten som ett alibi för politisk styrning, och hon pekar specifikt ut beslutet om att stänga Ankarsviks skola. Något som Pinheiro inte alls känner igen sig i.

– För det första har Barn- och utbildningsnämnden och vår förvaltning inte varit inblandade i att ta beslut om att stänga skolan utan det är rektorn som har stängt skolan. Det har man gjort för att skyddsombudet påpekat att det var sådana miljöproblem och att folk inte mådde bra. Av hänsyn till barnen och personalens hälsa stängdes skolan. Man gjorde tester på skolan och kom fram till att det var problem där, säger han och tillägger:

– Det finns ingen substans i att vi vill stänga Ankarsviksskolan. Jag blir mer och mer konfunderad över vad hon hittar på.

Läs mer: Beskedet om Ankarsvik positivt men föräldrarna kritiska: "Informationen har varit bristfällig och felaktig"

Mer läsning

Annons