Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polis till motangrepp mot befäl: "Ska man inte få ta föräldraledigt bara för att man är polis?"

Polisbristen beror på en misslyckad personalpolitik som gör att allt fler slutar. Det menar en polis i Västernorrland som tycker det är motbjudande när ett polisbefäl försöker skuldbelägga föräldralediga poliser som vill umgås med sina barn.

Annons

Vi har i flera artiklar belyst hur polisbristen slår mot Västernorrland. Ett anonymt polisbefäl i Västernorrland pekar på att de senaste åren har det blivit allt vanligare att poliser kombinerar föräldraledighet med semester, vilket förvärrar läget under sommaren.

Läs också: Polisbefäl: "Systemet utnyttjas på ett överdrivet egoistiskt sätt"

Att ett polisbefäl för fram de här åsikterna vittnar enligt polisen i Västernorrland om att vederbörande är olämplig som befäl med personalansvar och "dessutom med ett tveksamt föräldraengagemang om nu hen har några egna barn".

– Ska man inte få ta föräldraledigt bara för att man är polis? frågar sig polisen från Västernorrland, som vill vara anonym.

Samtidigt upplever polisen påtryckningar att inte ta ut föräldraledighet på sommaren.

– Lite indirekt försöker de få en att känna dåligt samvete om man tar föräldraledighet. Man säger till exempel att det blir tufft nu i sommar och vi får se hur många av er som ska ta föräldraledigt. De vågar inte säga det rakt ut, men lite på omvägar, säger polisen.

Läs också: Antalet utandningsprov minskar dramatiskt – 2012 testades tre gånger så många förare

Grundproblemet är i stället en dålig lön och dåliga arbetsvillkor menar polisen som känner många kollegor som slutar och har själv liknande planer.

– Det är många som slutar även om arbetsgivaren försöker tona ned det, säger polisen.

Märks det att det försvinner folk med erfarenhet?

– Ja, det är många med erfarenhet som slutar och sen fylls det på med yngre poliser och det är ett problem i sig, säger polisen.

Polisen pekar på att ledningen inte prioriterar att poliser ska vara kvar i yttre tjänst, utan att det är lägst lön och sämsta arbetsförhållanden som gäller, vilket medför att folk flyttar på sig.

– Och då fylls det på med yngre nyutexaminerade poliser som är i barnafödande ålder, omd et fulls på överhuvudtaget. Tidigare stannade man längre i yttre verksamheten, eftersom det var bättre arbetsvillkor. Numera tjänar man inte något på att jobba kring jul och midsommar och då söker sig folk därifrån, säger polisen.

Läs också: Färre ärenden till åtal efter polisbristen – kan påverka åklagarantalet negativt

Tidigare har Kenneth Bergquist, t f polisområdeschef Västernorrland, bekräftat att polisen känner av att allt fler poliser tar ut föräldraledighet under sommaren, men att det handlar om en lagstadgad rätt där han inte har några åsikter.

När det gäller polisbristen har Bergquist sagt att läget är pressat och att det behövs mer personal. Samtidigt menar han att det gäller att vara nyanserad, för även om det är en ansträngd situation är det ingen panik.

– Föräldraledighet är en lagstadgad rättighet som poliser har rätt till som alla andra. Polisbristen måste man lösa genom att förbättra arbetsvillkoren, säger en polis i Västernorrland, med anledning av den anonyma kritiken mot att många poliser kombinerar föräldraledighet med sommarsemester.

Mer läsning