Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen jagade A-traktor i vansinnesfärd: "Det gick fruktansvärt fort"

Under trafikövervakningen fick polisen möte av ett fordon som körde i mycket hög hastighet. När de senare till slut kom ikapp fordonet upptäckte polismännen till sin förvåning att det rörde sig om en A-traktor.

Annons

Händelsen utspealde sig vid 21.30-tiden på söndagskvällen i samband med att polisen genomförde en rutinmässig trafikövervakning längs riksväg 86 mellan Indal och Liden.

Helt plötsligt fick de möte av en Volvo i mycket hög fart. Patrullen vände då om och tog upp jakten på fordonet. Den höga hastigheten gjorde att det tog någon minut för polisbilen att komma ikapp aktuellt fordon – som visade sig vara en A-traktor.

– Trafikbilen mötte ju Volvon och framifrån syns det inte att det är en A-traktor, det märktes när vi kom ikapp, säger Jessica Jonsson, vakthavande polisbefäl vid region nord.

Föraren av A-traktorn, en minderårig pojke, hade emellertid ingen lust att stanna. När patrullen försökte bromsa fast fordonet vek föraren i stället av in på en mindre skogsväg. Efter ytterligare en tids föföljande längs den guppiga och steniga skogsvägen körde A-traktorn slutligen fast.

Pojken är nu misstänkt för såväl olovlig körning som vårdslöshet i trafik.

Högsta tillåtna hastighet för en A-traktor är 30 km/h.

Mer läsning