Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen prejade bil av vägen i Sallyhill – förare sprayad med pepparspray

Under natten kom larm om en trafikolycka på Sveabron på Sallyhill i Sundsvall. Det visade sig senare att polisen prejade en bil av vägen efter att den vägrat stanna på polismans tecken. Föraren blev även sprayad med pepparspray då han försökt fly från platsen. Nu misstänks mannen för flertalet brott.

Annons

Larmet kom in klockan 00.11 natten mot tisdagen. Enligt de första uppgifterna till SOS skulle flera personbilar varit inblandade i en olycka. Men det var en polispatrull som stoppat ett fordon i höjd med Sveabron.

En polispatrull försökte stoppa en bil i Sundsvall för kontroll när föraren vägrat stanna. Bilen förföljs av polispatrullen en kort stund innan den flyende bilen prejas av vägen. Föraren fortsätter sedan att göra motstånd då han försöker fly från platsen när polisen närmar sig bilen. Polispatrullen väljer att slå sönder rutan på bilen då bildörrarna varit låsta och sedan sprayas föraren med pepparspray.

När patrullen fick kontakt med föraren misstänkte de att han var påverkad. Mannen, som är i 20-årsåldern, klagar på nacksmärtor och förs därför med ambulans till sjukhus under polisbevakning.

– Han är misstänkt för rattfylleri samt grov olovlig körning då han inte hade något körkort, säger Jonatan Mekonen, RLC-befäl vid polisens ledningscentral region Nord.

Polisen meddelar även att mannen är misstänkt för narkotikabrott och underlåtenhet att stanna på polismans tecken.

Efter förhör skrev polisen en anmälan och bilen togs i beslag enligt trafikbrottslagen paragraf 7.

Två passagerare befann sig i bilen. Bägge omhändertogs av polisen med stöd av LOB.

– En av passagerarna är misstänkt för narkotikabrott då man påträffade narkotika på personen, säger RLC-befäl Jonatan Mekonen.

Patrullen skrev anmälan om innehav av narkotikabrott.

Foto: Läsarbild

Mer läsning

Annons