Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen prejade drograttfyllerist efter biljakt i hög fart

En lång biljakt mellan Sundsvall och Bispgården – och tillbaka – slutade med att polisen prejade en drograttfyllerist av vägen.

Annons

En bilist fångade polisens uppmärksamhet på Hulivägen i Sundsvall vid halv fem-tiden på torsdagsmorgonen. Bilen körde vingligt och polispatrullen försökte stoppa bilen för kontroll.

Föraren hade dock en annan uppfattning och vägrade stanna.

Polisen föjde efter ut på riksväg 86 och kopplade samtidigt in kollegor från Sollefteå. Biljakten gick ända upp till Bispgården, där bilisten vände vid åsynen av den mötande Sollefteåpatrullen.

Färden gick sedan återigen mot Sundsvall, i hastigheter över 100 km/h. I höjd med Överkovland nordväst om Sundsvall lade polisen ut en spikmatta. Bilisten uppmärksammade även detta och försökte vända för att återigen köra norrut, men prejades till slut av polisen.

Föraren, en man i 20-årsåldern, fick följa med till stationen för provtagning och är nu misstänkt för rattfylleri under påverkan av narkotika och ringa narkotikabrott genom eget bruk. Hans passagerare, en kvinna i 35-årsåldern, var mycket påverkad och överlämnades till sjukvården. Även hon är misstänkt för ringa narkotikabrott genom eget bruk.

Polisen uppger att det varit lite trafik i övrigt längs vägarna under tiden för efterföljandet.

Mer läsning

Annons