Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen satsar på trygghet inför skolavslutning

/

Sedan flera år tillbaka samarbetar Polisen med en rad olika organisationer. Men nu läggs extra fokus på tryggheten inför skolavslutningarna.
– Vi samarbetar under hela året men nu intensifierar vi arbetet under skolavslutningen, säger Tommie Nilsson, tillförordad yttre befäl vid Polisen region nord, Medelpad.

Annons

Det är Polisen, Räddningstjänsten, Kultur och Fritid, Socialtjänsten och Svenska kyrkan som ska samarbeta för att skapa lugn och ro när det nya sommarlovet inleds.

– Vi kommer att försöka lokalisera eventuella festplatser och försöka röra oss där så frekvent vi bara kan, säger Tommie Nilsson.

Trots att skolavslutningarna har blivit allt lugnare under de senaste åren ser Tommie Nilsson samarbetet som nödvändigt.

– Anledningen till att samarbetet behövs är att vi ska kunna behålla lugnet på gatorna så att det inte oroligheterna ökar och det blir mer fylleri och stök på stan, säger han.

Tommie Nilsson är övertygad om att samarbetet har varit en bidragande orsak till att oroligheterna minskat.

– Samverkan har funkat jättebra, allas roll har spelat in att det blir lugnare och lugnare för varje år och därför tycker vi att det är viktigt att vi kvarhåller den här samverkan, säger han och fortsätter;

– Polisen kan inte ensam göra allt. Att det finns vuxna på stan det bidrar till att det blir lugnt. De blir våra extra ögon, säger Tommie Nilsson.

Mer läsning

Annons