Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Poliskris i Sundsvall – 25 har lämnat eller bytt tjänst: "Ett svar på omorganisationen"

Just nu lider Polisen i Sundsvall av ett masstapp. Anställda försvinner i rask takt. "Det är kris. Det vill jag verkligen påstå", säger Carina Ytterström, ordförande för Polisförbundet i Västernorrland

Annons

Läs mer: Nu stängs polisens ledningscentral i Sundsvall – flyttas till Umeå: "Känns inte bra"

I hela landet rapporteras det om kriser inom polisorganisationen. Många lämnar kåren och även Sundsvall drabbas hårt.

Enligt Josef Wiklund, lokalpolisområdeschef i Medelpad, är det omkring 25 personer som har lämnat eller kommer att lämna sina tjänster mellan januari 2015 och oktober i år.

Vissa har bytt tjänster och flera har slutat helt.

– Jag skulle ljuga om jag sa att läget inte är ansträngt. Det är fler som lämnar än vad jag är van vid. Det är brist på poliser och vi täcker inte upp glappet som blir efter de som har lämnat. Den stora rörligheten just nu är inom organisationen. Det här är ett svar på omorganisationen, säger Josef Wiklund.

Enligt uppgifter från polisanställda har det största tappet skett i år och fler är på väg bort i sommar och i höst. Det uttrycks också att tappet skapar oro och tuffare förutsättningar för de som är i tjänst.

– Vi blir färre och färre samtidigt som arbetsbelastningen blir extrem för de som är kvar. Det är brist på poliser och man ser ingen ljusning, säger en polis som vill vara anonym.

I Sundsvall jobbar runt 180 poliser och administratörer. Polisförbundets Carina Ytterström håller med om att läget är ansträngt.

–Det är dåligt med folk på utryckningen. Det är dåligt med folk på utredningen. Det är så här överallt. Det har gått så långt och det kommer att ta lång tid innan läget blir stabilt, säger hon.

Carina Ytterström är orolig över läget med det stora polistappet i Sundsvall.

Den höga arbetsbelastningen, låga lönenivåer och tuffa arbetstider nämns som anledningar till att poliser väljer att sluta eller söker sig till andra tjänster.

– Det är rörigt och vi får lappa och laga varje dag. Vi får alltid göra prioriteringar men just nu känner vi att vi måste prioritera för hårt och det påverkar förtroendet hos allmänheten. Vi märker av att det blir oroligt bland de anställda och att det fattas folk, säger Patrik Sundlöf, förundersökningsledare i Sundsvall.

Läs mer: Skyddsombud slår larm – polisomläggningen för riskfylld

Förundersökningsledaren Patrik Sundlöf och Patrik Kvick, gruppchef IGV, jobbar dagligen med med utmaningarna att få verksamheten att flyta på.

Även om polisen brottas med utmaningarna att hålla kvar anställda och att få in fler upplever inte Josef Wiklund att det påverkar verksamheten.

– Vi täcker upp våra bilar som åker ut. Där det kan märkas är på de längre handläggningstiderna. Just nu är jag inte orolig för att vi inte ska kunna garantera tryggheten i Medelpad. Jag är angelägen om att sprida ett lugn bland de anställda och det är okej att uttrycka oro. Det kommer att vara fortsatt tufft resten av året. Men jag hoppas att jag kan få vara med om en vändning, säger han.

Läs mer: Polisen tvingas till hårda prioriteringar: "Känns så klart inte bra att släppa en rattfyllerist"

Josef Wiklund, polisområdeschef.

Både Josef Wiklund och Carina Ytterström sätter ett hopp till de nyutbildade poliserna som kommer att anställas i sommar.

– Vi har i dagarna också börjat annonsera efter civila utredare som kommer att frigöra en del poliser. Vi försöker även locka tillbaka poliser som har slutat, säger Josef Wiklund.

– Det behöver inte bara komma in nya. Vi behöver ta hand om de som redan jobbar också för att inte fler ska sluta. I grund och botten har vi en väldigt bra poliskår, säger Carina Ytterström.

Mer läsning