Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politikernas besked – gratisparkeringarna blir kvar

/

I förslaget till nytt parkeringsprogram skulle gratisparkeringarna under helgerna tas bort.
Men det ser redan ut att skrotas.
– Det är sannolikt att tro att de blir kvar, säger Anders Hedenius (S), stadsbyggnadsnämndens ordförande.

Annons

Läs också:

Kommunens plan – så höjs p-avgifterna

Det var i lördags som vi berättade nyheten om kommunens förslag till nya parkeringsavgifter.

I det tjänstemannaförslag som ligger ute på samråd föreslogs en rad förändringar. En av dessa var att gratisparkeringarna i Stenstan under helgerna och efter 16 på vardagar skulle försvinna.

Tanken var i stället att införa ett system med P-skiva två timmar vardagar 16-18 och lördagar i parkeringshusen City-P och Balder.

Nu ser det inte ut att bli verklighet.

– Inget är bestämt och vi vill inte föregå samrådet, men i majoriteten så har vi diskuterat att behålla gratisparkeringarna under helgerna precis som det är i dag, säger Anders Hedenius.

Förslaget att ta bort fria helgparkeringen har upprört handlarna i Stenstan.

– Vi är medvetna om deras tankar när det gäller just detta. Det har de varit tydliga med under våra träffar när det gäller parkeringsfrågorna. Vi tror också att det är bra för handeln att ha kvar fria helgparkeringar samt efter klockan 16 på vardagar i Stenstan. Vår ambition är inte heller att försvåra för någon, säger Hedenius.

Samtidigt kostar gratisparkeringarna kommunen pengar.

– Det handlar om sex miljoner kronor under ett år som vi subventionerar. I stort så går vi back när det gäller parkeringar och vi behöver få in mer pengar, säger han.

Vad säger du om de förslag till avgiftshöjning som föreslås?

– Jag kan inte tycka att en ändring från två till sex kronor är någon chockhöjning. Parkeringarna i Sundsvall är ändå billiga. Nu är inte heller något bestämt utan det handlar i dagsläget om ett samråd. Därför är det viktigt att vi får in så mycket synpunkter som möjligt.

Hur mycket kommer ni att jobba med de här frågorna nu?

– Det här kommer vi att titta mer på under hösten och vintern. Det är en het fråga och vi kommer att få skruva lite i förslagen för att hitta en bra lösning.

Mer läsning

Annons