Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO blickade framåt

Annons
Har man tid att vara pensionär? Frågan kan man ställa när man lyssnat på de mängder aktiviteter som PRO erbjuder sina medlemmar.
Studieorganisatören vid Njurunda PRO, Jan Danielsson, redogjorde för höstens alla kommande aktiviteter. Samtidigt sammanfattades vårens begivenheter.
Ungdom går fort över, snart blir man pensionär och går med i PRO som är en stor kapacitet med många medlemmar. Många blir aktiva i den här sociala rörelsen, sade Jan Danielsson inledningsvis.
Stig Andersson är ordförande i föreningen och betonade i sitt anförande på den livskvalité äldre aktiva människor kan ha. Här i PRO finns der mesta man kan önska sig i studiecirklar och utbildningar. I det sistnämnda kan man läsa spanska, släktforskning och Internet. Förslag på aktiviteter verkar aldrig ta slut. Nytt för hösten är tunnbrödbakning på gammalt vis.
En aktiv människa mår mycket bättre i vardagen. Ju fler medlemmar vi blir ju mer får vi säga till om, vi blir en påtryckargrupp i samhället där vi kan agera för att få gehör för våra önskemål och krav, sade Stig Andersson.
Sammanbete mellan orkestern PROfilerna och sångkören Ädelstenarna. Musikalisk ledare är den legendariske Kjell Nord.
Laila Danielsson ska leda den nystartade friskvården.
Vi ska starta grupper som tillsammans ska ut och promenera, helst med stavar. Hoppas att vi kan få igång vattengympa. Den bollen har för tillfället kommun om vi ska få någon tid i simhallen, säger Laila Danielsson.
Bert Norman från Nolby har varit med i gemenskapen i åtta år.
Deras aktiviteter är bra. PRO tar hand om oss äldre människor, om man alltså vill. Ingen behöver sitta ensam hemma, här finns det alltid något som passar, för utbudet är stort säger han.

Mer läsning

Annons