Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Protest mot utvisning

/

I februari förlorade Racheal Lugard sin yngsta son Gabriel i en olycka. Hon och hennes äldsta son Godwin hotas nu av utvisning. Fredrik Hallstensson har engagerat sig i ärendet och i början av oktober arrangeras en demonstration i Sundsvall.

Annons

Fredrik Hallstensson lärde känna familjen då han via sitt arbete i Göran Melins stiftelse hjälpte dem. I veckan följde han med Racheal till polisen då hon skulle hämta ut sin sons blodiga kläder.

– Det är bland de värsta jag gjort i hela mitt liv. Jag tycker att det är oacceptabelt att Migrationsverket vill utvisa Racheal och Godwin, efter allt de varit med om, säger Fredrik.

Det var i slutet av februari som nioåriga Gabriel blev påkörd på en parkering i Kramfors. Efter tre dagars intensivvård avled han. Några månader efteråt kom beskedet från Migrationsöverdomstolen. Racheal och hennes 12-åriga son Godwin ska utvisas till Nigeria.

– Jag flydde till Sverige för att få skydd för mig och mina två barn. Vi kan inte återvända, säger Racheal.

Många har engagerat sig i familjens öde. I april anordnades en stor manifestation i Kramfors och tusentals personer har skrivit på en protestlista.

I början av oktober hoppas Fredrik Hallstensson att man ska kunna ha en demonstration även i Sundsvall.

– Vi går på bred front nu. Jag har sagt till Racheal att vi ska göra allt vi kan för att stoppa utvisningen.

Racheals vän Anna Larsson i Kramfors har också engagerat sig. Hon berättar att man skickat in en ansökan om verkställighetshinder men att man inte fått svar. Samtidigt som de väntar på ett besked går Racheal regelbundet till Migrationsverket där så kallade samtal om återvändande hålls.

Racheal är tacksam över allt stöd hon och Godwin fått.

– Jag vill tacka dem som visar kärlek och engagemang, säger hon.

På torsdagen, den 18 september, skulle Gabriel ha fyllt tio år. Klockan 14 hålls en minnesstund på olycksplatsen i Kramfors.

Mer läsning

Annons