Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ragnar Nilsson döms för trippelmordet

/

21-årige Ragnar Nilsson, som mördat sin styvpappa och två syskon har dömts i Ångermanlands tingsrätt.

Annons

21-åringen Ragnar Nilsson döms till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning, enligt nätsajten Allehanda.se. Han ska sitta häktad tills dess att domen vinner laga kraft men restriktionerna mot honom ska hävas.

I fredags väcktes åtalet mot honom och under torsdagen har rättegången hållits i Ångermanlands tingsrätt i Härnösand. Ragnar Nilsson har erkänt att han mördade sina småsyskon och deras pappa den 11 maj. Av förundersökningsmaterialet framgår att han velat hämnas på styvpappan. I förhör har han berättar om hur hans hat mot styvpappan väckts under barndomen, att han ansåg att styvpappan på olika sätt varit orättvis mot honom. Ragnar Nilsson har också sagt att han i flera månader har fantiserat kring olika sätt att ge igen och till slut fått tvångsmässiga tankar om att döda sina familjemedlemmar.

Rättsmedicinalverket i Umeå har tidigare fastslagit att Ragnar Nilsson led av en allvarlig psykisk störning vid morden. Och att på grund av hans psykiska tillstånd är han i behov av rättpsykiatrisk vård som bör vara förenad med särskild utskrivningsprövning eftersom det finns risk för återfall i brottslighet av allvarligt slag. Tingsrätten dömde i enlighet med Rättsmedicinalverkets bedömning.

Annons