Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rapparen Petters hyllning till Sundsvall: "Kommer alltid att älska den staden djupt"

20 år har gått sedan rapparna Petter och Thomas Rusiak var i Sundsvall och arbetade med det som skulle bli debutalbumet "Mitt sjätte sinne".
I ett inlägg på Instagram ser Petter nu tillbaka på tiden och hyllar Sundsvall som staden där allting började: "1998 #sundsvall kanske varför jag alltid kommer att älska den staden djupt".

Annons

I inlägget på Instagram skriver Petter om att han och rapparen Thomas Rusiak sov på ett vandrarhem i Sundsvall vid den här tiden för 20 år sedan. Tillsammans med Collén och Webb arbetade de i studion i Sundsvall till långt in på nätterna – varje dag i två månader – innan Petters debutalbum "Mitt sjätte sinne" tillslut var färdigt.

Läs mer: Folkan Waterfront växlar upp till tre artister – de är klara till sommarens konsertkväll

Han berättar i inlägget att ingen av dem varit nära ett skivkontrakt på det sättet tidigare. Man fokuserade på ljudbilden och låtarna ihop med Petters texter och visioner kring hur "Mitt sjätte sinne" skulle låta. "Fäller en tår" var första låten eftersom man skulle slungas in i Petters värld och tankebanor direkt. "Mikrofonkåt" samt "Vinden har vänt" var den kaxiga sidan samtidigt som Petter ville prata känslor i "Du vet att jag gråter", "Ut och in på mig själv" och "Mitt sjätte sinne".

"Det var ett album, en resa, en film med toppar och dalar, ett intro och en bombastiskt slut med "Riddarna runt runda bordet", skriver Petter.

Om minnet skriver han: "En otrolig tid. Mamma var knäckt för jag hade hoppat av konsthistoria och antikens historia....vilket istället hamnade i mina texter på den skivan".

Förra veckan blev det klart att Petter är en av de artister som ska spela på Folkan Waterfront i Timrå i augusti.

Mer läsning

Annons