Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordintresse – manar till ljusjakt

/
  • Nu är det nära – snart ska världsrekordförsöket på Sundsvallsbron äga rum och projektgruppen Nina Dahlberg, Maria Åslin, Laila Bergström, Roger Andersson och Anna Frisk är glada över det enorma intresset för arrangemanget.

Målet var att slå 3 690 deltagare – nu är över 7 000 anmälda till världsrekordförsöket på Sundsvallsbron.
Det stora intresset har nu skapat ett smärre lysande dilemma.

Annons

4 000 elektriska ljus beställdes och då trodde arrangörerna att de tog i med råge. Men anmälningarna har strömmat in, så till den grad att ljusen bara kommer att räcka till drygt hälften av deltagarna. Och för att räknas med i statistiken till Guinness rekordbok måste varje person i tåget ha sin egen fackla.

– Vi vädjar till alla att leta fram sina tärnljus hemma i lådorna, säger Maria Åslin, marknadschef på Näringslivsbolaget.

Från klockan 13.45 på lördag kommer tio led-bussar att gå skytteltrafik fram och tillbaka till bron, 1 200 parkeringsplatser har ordnats i området vid norra brofästet och flera hundra funktionärer och kontrollanter från det lokala föreningslivet kommer att hålla i trådarna.

– Guinness har flera krav på hur det ska gå till. Alla måste ha ett personligt band med ett registrerat nummer och en kontrollant på varje 50 deltagare måste finnas, säger Maria Åslin.

Dessutom måste rekordförsöket filmas både vid start och mål – och från ovan via en helikopter.

Nu återstår att se om dagen slutar med en utklassning av det gamla världsrekordet från Jakarta, Indonesien 2011.

– Allt ska skickas in och sen får vi se om det blir ett ja eller nej. Men vi har varit väldigt noga med allt, säger Maria Åslin.

Mer läsning

Annons