Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rusning till bytesmarknad

/
  • Det var gott om spekulanter vid skobordet, både unga och gamla, som letade efter någon passande storlek till på skor till sin utrustning.
  • Jennie Backéus funderade på om de här röda slalompjäxorna skull passa henne.
  • Benny Backlund med dottern Linea provade en snowboard som de funderade på om de skulle köpa
  • Kent Nilsson och Susanne Henriksson kom till bytesmarknaden för att se om det fanns någon slalomutrustning att köpa till sonen Kristoffer.
  • Måns Bertz Wågström 9 år var en av de ungdomar som gick runt på bytesmarknaden och tittade om det fanns någon passande utrustning till honom.
  • Dagbladets nyhetschef Arne åkerlund passade på att fynda ett par slalompjäxor vid bytesmarknaden.
  • Lars Ericsson kom med två par skidor som han skulle lämna in till försäljning.

Trots att det var tio grader varmt ute var det massor av familjer som passade på att köpa begagnade skidutrustning till barnen. –Intresset för slalom har gått upp igen, berättade Christer Hörnfeldt från arrangörerna.

Annons
Det är Sundsvalls slalomklubb som traditionsenligt under tre dagar i helgen har sin bytesmarknad för alpin utrustning.
Det började på fredagen som var reserverad för klubbens egna medlemmar.Men sedan under lördag och söndag var det fritt fram för allmänheten att leta göra fynd bland det som bjöds ut.
Merparten var som sig bör skidor, stavar, skor och hjälmar till slalom. Det fanns dock även skridskor och längskidor och en del kläder som jackor.
Slalomskidor till barn med bindningar gick att inhandla för 600 till 800 kronor. Till vuxna fanns liknande utrustningar för någon hundralapp billigare. Längskidor med bindningar fanns för det facila priset av strax över 300 kronor
Att intresset åter är på topp när det gäller slalom syntes på kundanstormningen. Under lördagsförmiddagen var det kö både på inlämningen och i kassan för de som handlat.
Det brukar komma mycket folk varje år, berättar Christer Hörnfeldt.
Att sälja begagnat är bra på många sätt. Att återanvända något i stället för att kasta det i soporna är aldrig fel. För barnfamiljer är det även ekonomiskt vettigt inköp. Oftast hinner inte barnen slita ut utrustningen utan växer i stället ur den.
Priset är kanske inte det minst viktiga. Det är inte ovanligt att det går att köpa bra begagnade utrustningar för mindre än halva priset på bytesmarknaden.
Även för Sundsvalls Slalomklubb är det här en bra och viktig helg som inbringar en del pengar till klubben som med sina 600 medlemmar är en av landets största.
För närvarande har vi 60 medlemmar på träningsläger i Österike, berättar Christer Hörnfeldt.

Mer läsning

Annons