Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rustar för ruschen

/
  • Kanske ute i lite ogjort väder, men en sån här akrylpryl skulle lysa upp fint i trädgården, säger Lena Johansson, som nöjde sig med att köpa en ny ljusslinga. De kan man aldrig få för många av.

Efter älgjakten och hockeypremiären står nu adventsbestyren högst i kurs. Redan för några veckor sedan drog tomteblossen, glittret och medföljande adventsstjärnor in med full kraft över Rusta i Birsta.
– Successivt fylls hyllorna på för att vara fyllda till första advent som är vår största helg tillsammans med dagarna före jul, säger butiksbiträdet Sandra Sjögren.

Annons

Efter att ha passerat diverse prylar dyker det efterlängtade julpyntet upp. Bland adventsstjärnor, ljusslingor, julröda textilier, akryldjur föreställande bland annat hjortar, stannar kunderna upp för att skärskåda sin juliver. De populära mjukistomtarna låter vänta på sig några dagar till när skägget ska tovas och göras fint.

Att som liten tjej handla med sin traditionella mormor och morfar kan ju ha sina problem. Vem vill ha en grön gran när man kan köpa en rosa Amerikansk, pyntad med hamburgerkulor och strips.

– Nytt för i år är att vi kommer att ha egna Rustatomtar, och julgranar i en klatschig gråfärg, men än så länge är det ljusslingorna som går bäst, säger Camilla Vikajärv, anställd.

Mer läsning