Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rymlingen har beviljats flera permissioner sedan i våras

/
  • Den våldsbenägna rymlingen har beviljats allt frikostigare permissioner de senaste månaderna av förvaltningsrätten på chefsöverläkarens inrådan.

Senast förra veckan fick 26-åringen som nu rymt permission i 36 timmar för att besöka anhöriga i Jämtland.

Annons

Trots att rymlingen dömts för flera våldsbrott under tiden som han varit intagen har han under våren fått flera permissioner. Dels för att vara i Nacksta centrum och dels för att hälsa på anhöriga.

Chefsöverläkaren tillstyrkte permissionen liksom rättens sakkunniga läkare och förvaltningsrätten gick på deras linje.

Anledningen till att mannen fick permission förra veckan var att chefsöverläkaren tyckte att patienten i stort har uppträtt stabilt "även om det förekommit flera våldsbrott vilket medfört förnyade domar om rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning".

Vidare konstateras i domen att 26-åringen fungerat bra med personal och patienter. Om de patienter som blivit angripna av mannen också tycker att det fungerat bra framgår inte.

Även i juni hade han en permission till anhöriga, då konstaterades i rätten att han skött sina friförmåner bra, han hade också en liknande permission i maj.

Läs även: Polisens sökande efter rymlingen från rättspsyk står stilla.

Fram till den 13 juli har det skett lika många rymningar från RPK som under hela fjolåret, sex stycken. Året innan dess var det bara tre.

Mer läsning

Annons