Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rymmaren tog överdos – vårdas på Sahlgrenska

Dubbelmördaren som avvek från rättspsyk i Sundsvall förra veckan har anträffats i Göteborg. Just nu vårdas han vid Sahlgrenska sjukhuset efter en överdos.

Annons
Det var vid halv elva-tiden i förmiddags som polisen fick ett tips om att 42-åringen befann sig på ett hotell i Göteborg. När polisen kom till platsen hade mannen redan förts till Sahlgrenska sjukhuset i ambulans.
Där vårdas han just nu för en överdos och är enligt uppgift i mycket dåligt skick, dock inte livshotande. Polisen misstänker att det rör sig om en överdos av amfetamin.
Mannen är inte misstänkt för några brott och ska åka tillbaka till rättspsykiatriska kliniken i Sundsvall så snart han skrivs ut från sjukhuset. Kjell Jonsson, inspektör vid kriminaljouren i Göteborg, uppger att det kommer att ske antingen i morgon, onsdag, eller på torsdag.
Vid rättspsykiatriska kliniken mottgogs nyheten med lättnad i dag.
Jag känner mig lättad över att inget allvarligt tycks ha hänt, säger klinikchef Erik Söderberg.
Det var i torsdags i förra veckan som mannen inte kom tillbaka efter en obevakad permission.
42-åringen har under lång tid haft fem långa permissioner i veckan, och till och med egen lägenhet. Efter hans förra rymning, i februari i år, begränsade länsrätten antalet permissioner till två i veckan.
Vilka konsekvenser som den senaste rymningen får för patienten vill Erik Söderberg inte spekulera i.
Nu vill vi att han kommer tillbaka så vi ser hur han mår.

Mer läsning

Annons