Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så många lägenheter såldes på Norra kajen

/
  • Grannsämjan byggdes upp under nattens köande och stämningen på morgonen var hög bland de som varit där längst.
  • Morgonsol, kvällssol och havsutsikt köade Lars Danielsson för i 33 timmar.

När klockan slog nio på lördagsmorgonen stod 37 personer i kö på Storgatan för att teckna sig för en lägenhet.
Längst hade paret Danielsson varit där som kom vid midnatt natten mot fredag.

Annons

Det är 63 lägenheter med havsutsikt i kvarteret Prima på Norra kajen som skapat intresset. Trots att de ännu inte har byggts. För att spaden ska sättas i backen ska 38 lägenheter vara tecknade.

– Det här är fantastiskt. Några har ringt och sagt att de kommer på måndag, så det kommer att gå fort, sa Kent Selin, på Fastighetsbyrån.

Dagen innan hade han dragit till med att kanske uppåt 30 skulle teckna sig för lägenhet.

Lillskär AB vill ha transparens vid försäljningen så att ingen ska känna sig förbigången. Därför blev det ett fysiskt kösystem.

– Vi har tidigare provat på med att köpare får ringa in och via mejl. Men vi tycker det här är mest fair och jag hoppas att vi ritat så bra lägenheter att det finns något för alla, säger Johan Permansson på företaget.

Att döma av det redan på fredagseftermiddagen var 13 som ställt sig i kö så lockar fastigheterna.

Många hade finess på köandet. Jan-Olof och Marita Modig hade parasoll och gasolvärmare med sig, till glädje även för blivande grannar. Lars Karlsson hade fått dit ett partytält som de övernattande uppskattade när regnet kom. Grannsämjan har fått en bra grogrund i kön.

– Fastighetsbyrån har varit fantastisk, de har servat oss på alla sätt, sa Lars Danielsson där han stod först med sin nummerlapp med en etta på.

Frukt, varma drycker, bullar, choklad, paraplyer och filtar gladde de köande under natten.

Det som fått honom att komma 33 timmar i förväg var att han och hustrun Ingela ska sälja huset och ville ha en bra lägenhet.

– Nu får vi morgonsol, kvällssol och havsutsikt.

Även om det här var första gången som bostadsrätter såldes genom köande i Sundsvall så fanns det finess bland de väntande. Par turades om, ungdomar satt i stället föräldrar och pensionärer satt för att deras barn arbetade.

Sedan fanns de solidariska som ställde upp för att det inte skulle bli så tråkigt. Ludvig Larsson köade med sin kompis Johan Holmsten som ville ha lägenhet och de hade också bjudit på gitarrspel under nattimmarna.

När dagen summerades hade 27 kontrakt tecknats. Det motsvarar 43 procent av lägenheterna. Några backade ur för att deras förstahandsval redan hade sålts medan andra hade hoppats på inflyttning tidigare än 2017.

– Vi är jättenöjda. Jag är övertygad om att vi kommer upp i 60 procent sålda de närmaste veckorna. Och det blir byggstart i höst, säger Kent Selin tvärsäkert.

Mer läsning

Annons