Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska neonatalavdelningen på sjukhuset klara sommarens minimibemanning

Inför sommaren har stämningen varit spänd på neonatalavdelningen på Sundsvalls sjukhus. Brister i arbetsmiljön och oklar planering har bland annat resulterat i en anmälan mot arbetsgivaren. En arbetsgivare som på grund av personalbrist haft svårt med sommarschemat.

Annons

Det har varit oroligt inför sommaren på neonatalavdelningen på Sundsvalls sjukhus. Sjukhusledningen har bland annat funderat på att slå ihop två avdelningar. Schemat sattes sent och arbetsgivaren har haft problem med stor personalbrist.

Tidigare i vår lade Vårdförbundet in en 66a-anmälan där bristerna i arbetsmiljön lyftes. I svaret skrev arbetsgivaren att bemanningssituationen visat sig vara väldigt bekymmersam, och att man därför tvingats ta till extrema åtgärder.

– Som många andra har vi en ansträngd situation med sköterskor, men vi pratar tätt med andra sjukhus i regionen och hjälper varandra när det behövs, säger Lars Westlinder, enhetschef för neonatalavdelningen på Sundsvalls sjukhus.

Avdelningen har också tagit in extra stafettsköterskor för att lösa bemanningen. Lars Westlinder säger att avdelningen kommer att gå med minimibemanning, men att det kommer att gå runt.

Inför sommaren har även antalet vårdplatser reducerats på avdelningen för att förenkla arbetet. De platser som vanligtvis är tolv blir under sommaren åtta.

– Sen kan det hända att vi tar in både fler och färre, det beror på hur många barn som kommer, säger Lars Westlinder.

Läs också: Stor oro på barnkliniken inför sommaren – landstinget överväger att slå ihop avdelningar

Men någon sammanslagning mellan avdelningen för nyfödda och avdelningen för allvård av barn 0-18 år blir det inte.

– Det är en absolut nödlösning, som vi inte tar till om vi inte hamnar i absolut yttersta nöd, säger Lars Westlinder.

Läs också: Sämsta lönerna i Sverige gör att sjuksköterskor flyr

De sjuksköterskor som arbetar på avdelningen får ofta arbeta dubbla och extra pass. Flera har hört av sig till Vårdförbundet med oro för både patientsäkerheten och sin egen hälsa.

Åsa Holgersson är huvudskyddsombud för Vårdförbundet på Sundsvalls sjukhus och tycker inte att arbetsgivaren gör tillräckligt för att rekrytera och behålla sina anställda.

– Det är tufft med så lite bemanning och problemet är inte nytt, arbetsgivaren kunde agerat mycket tidigare, säger Åsa Holgersson.

Redan innan sommaren var bemanningen låg och få sköterskor fick specialistutbildning. Arbetsbelastningen är stor och extra samt dubbelpassen säger Åsa Holgersson kan resultera i problem med patientsäkerheten.

– Personalen har svårt att koppla av när de väl är lediga, och ovetskapen om hur långa passen blir eller hur många extra pass man måste ta på sig tär på sköterskorna, säger Åsa Holgersson.

Läs också: En förstudie utreder nya lokaler för barnkliniken i Sundsvall

Mer läsning

Annons