Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satt häktad i två månader för mordet i Stöde – nu vill kvinnan ha skadestånd

Artikel 20 av 20
Misstänkt mord vid E14 i Stöde
Visa alla artiklar

Kvinnan satt häktad i 63 dagar misstänkt för att ha mördat sin pojkvän i Stöde. I tingsrätten erkände kvinnan att hon stuckit kniven i honom – men att hon handlat i nödvärn. I rätten friades hon för mordet, och nu vill hon ha skadestånd för den tid hon satt frihetsberövad.

Annons
Polisens avspärrning i Stöde.Bild: Håkan Humla

Det var i april förra året som kvinnan larmade polisen, och berättade att hon hittat sin knivhuggne pojkvän livlös på marken intill E14 i Stöde. Pojkvännen hittades med två knivhugg i överkroppen och sårskador i ansiktet. Men det var något som inte riktigt stämde med hennes berättelse, och misstankarna riktades snabbt mot kvinnan.

Det resulterade i en omfattande mordutredning med mängder av vittnesförhör. Kvinnan själv erkände att hon mördat mannen, men att hon agerat i självförsvar när han attackerat henne fysiskt. Åklagaren i sin tur menade att kvinnan inte alls agerat i självförsvar, utan knivskurit mannen med uppsåt att döda honom

Tingsrätten gick istället helt på kvinnans linje och friade henne för mord. Med motiveringen att det inte är ställt utom rimligt tvivel att kvinnan begått gärningen med någon form av uppsåt. Domen i tingsrätten överklagades senare av åklagaren, men vid förhandlingen i hovrätten friades kvinnan även där.

Under den rättsliga processen satt kvinnan frihetsberövad i sammanlagt 63 dagar, och nu vill hon ha ersättning från staten på inget mindre än 117 500 kronor.

Alla artiklar i
Misstänkt mord vid E14 i Stöde
Annons