Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SCA-toppars flygande ska granskas

/

Nu ska de höga SCA-chefernas uppmärksammade resor med privatjet granskas, har bolagets styrelse beslutat. Samtidigt kommer besked om att Sverker Martin-Löf kommer att lämna sitt uppdrag 2016.

Annons

Nu ska de höga SCA-chefernas uppmärksammade resor med privatjet granskas, har bolagets styrelse beslutat.

"Detta är en naturlig åtgärd givet det läge som uppstått genom mediers granskning och de frågor detta skapat hos aktieägare och andra intressenter", skriver SCA:s ordförande Sverker Martin-Löf i ett pressmeddelande. Granskningen ska genomföras av revisorer utsedda av aktieägarna.

Samtidigt kommer besked om att Martin-Löf lämnar sitt uppdrag 2016.

Sverker Martin-Löf, som även är ordförande i bland annat Industrivärden, har meddelat bolagens huvudägare att han inte står till förfogande för omval vid årsstämmorna 2016 i de börsbolag där han i dag har styrelseuppdrag, skriver SCA i ett pressmeddelande.

Svenska Dagbladets och analyssajten N360:s granskning har tidigare visat att SCA:s vd Jan Johansson vid upprepade tillfällen ska ha tagit med sin fru på flygningar i bolagets privatjet. Hustrun ska även ha flugit ensam i planet. Martin-Löf har använt företagets plan för jaktresor.

Mer läsning

Annons